Ziua 2 @ Perla de Suflet Vindecat

Îți trimit un zâmbet larg și o îmbrățișare cu drag! Ia-ți timpul de a veni cu totul aici, în prezent. Eliberează pentru moment tot ce a fost până acum și ce va să fie. E o călătorie în afara timpului, în infinitul vieții. Ești aici, tu cu tine, iubită, apreciată și susținută de întreg, de viață. Asemeni ție, și alte steluțe creatoare săvărșesc această călătorie. Să ne fie cu blândețe și bucurie de bine.

Explorezi curgerea cu fluxul

Emoțiile, sentimentele, sexualitatea pot fi energii de înaltă tensiune. Uneori s-ar putea să fii ezitantă (rădăcină) de frica deschiderii barajelor.

Abordează munca cu chakra sacrală cu delicatețe, având grijă să nu încerci să forțezi (solara) lucrurile prea repede

Păstrează lucrurile în perspectivă și ia-ți cu tine creativitatea și voia bună.

Munca la acest nivel este pentru echilibrarea energiei mișcării. Când mișcarea e în frecvența joasă, ar fi bine să ai pe cineva care să te pună în mișcare sau să îți încetinească viteza, deoarece mișcarea la acest nivel este instinctivă și necontrolată. Instinctul fără conștiență.

Această energie e conectată cu impulsuri de bază care pot deschide izvoruri adânci de creativitate și voie-bună.

Munca cu aspectele de umbră ale sinelui poate fi făcută într-un mod mai jucăuș, neluând viața așa de în serios, pe măsură ce înveți dinamica cu propria persoană și cu ceilalți.

A învăța să simți și să exprimi ce simți instinctiv e unul din modurile principale prin care ești pregătită pentru a păși în următorul nivel al puterii tale personale.

Munca emoțională e cea care expansionează fundația permițând mișcările emoționale, sexuale, jucăușe, creative să te susțină pe măsură ce te dezvolți.

Lucrurile ce apar în chakra sacrală o fac pentru ca tu să înveți să joci un joc mai echilibrat între expresia și represia emoțiilor tale, a sexualității și a creativității instinctive, care pot curge mult mai ușor când ești capabilă să dai drumul supradozei de vinovăție în viața ta.

Toate celelalte chakre lucrează prin centrul sacral pentru a oferi instinctul, creativitatea, plăcerea și sensibilitatea în viață. A învăța să te joci, să te miști și să dansezi de-a lungul tuturor centrilor este misiunea chakrei sacrale.

Întâlnirea Spiralelor de energie în Centru Sacral

Energia Rădăcină în Centrul Sacral Rădăcina dă Sacralului o fundație la care se poate reîntoarce. Oferă refluxul la toate modurile în care energia curge.

Energia Coroanei în Centrul Sacral
Coroana în centrul sacral te învață cum să intri în starea de a simți ceea ce îți dorești să manifești/explorezi în viața ta.

Energia Intuiției în Centrul Sacral E casa abilității noastre instinctive de a ne avea nevoile personale îndeplinite și să intuim nevoile altora.

Energia Gâtului în Centrul Sacral Prin mișcare creezi vibrații care transmit tot ce ai de spus.

Energia Inimii în Centrul Sacral  A fi capabilă să oferi și să primești îngrijire ajută centrul sacral să-și realizeze pe deplin potențialul.

Energia Solară în Centrul Sacral Aici sălășluiesc regulile pentru egalitatea de putere între parteneri și înveți să-ți folosești emoțiile pentru a-și împuternici creativitatea.

În sus pe chakra sacrală – curentul eliberator – copacul cunoașterii – trezirea

Aici înveți dreptul la sentimente și emoții. Transformi inhibiția în mișcare și joacă. Găzduiește toate relațiile cu „celălalt”. Rulează instinctele sexuale/de sensibilitate înrădăcinate. E casa curenților subterani ai atracției (chimiei).

Când ești pe această cale ești limitată de propriul simț al imunității. Ești mult mai responsabilă, dar îți place ca lucrurile să îți fie înmânate. Vrei ca totul să se facă în felul tău și ești orientată către plăceri și partea materială.

Sunt șanse mari ca atunci când ești în această zonă a călătoriei tale să nu prea ai mult interes în orice altceva ce nu poate fi mâncat, atins, savurat.

Ești condusă de emoții, fără a avea însă abilitatea de a acționa (solar) pentru a-ți îndeplini propriile nevoi. Asta te lasă în a-ți dori în permanență fără perspectivă. De asemenea îți e dificil să realizezi cum acțiunile tale îi afectează pe cei din jurul tău.

Aspecte ale energiei

Mișcare

 1. Exces – Dependențe
 2. Deficiență – Rigiditate în corp și atitudine
 3. Echilibru – Mișcări grațioase

Emoții

 1. Exces – Manipulare seductivă
 2. Deficiență – Frica de schimbare
 3. Echilibru – Inteligență emoțională

Sanzații

 1. Exces – Dependență emoțională
 2. Deficiență – Frigiditate
 3. Echilibru – Abilitatea de a experimenta plăcerea

Sexualitate

 1. Exces – Dependența de plăcere
 2. Deficiență – Frica de sex
 3. Echilibru – Abilitatea de a schimba

Nevoie

 1. Exces – Emoții puternice excesive
 2. Deficiență – Lipsa de dorință/pasiune
 3. Echilibru – Granițe sănătoase

Dorința

 1. Exces – Atașament obsesiv
 2. Deficiență – Slabe abilități sociale
 3. Echilibru – Dai și primești îngrijire

Plăcerea

 1. Exces – Sensibilitate emoțională în exces
 2. Deficiență – Negarea plăcerii

Atracție

 1. Exces – Granițe slabe
 2. Deficiență – Granițe excesive

Conexiune

 1. Exces – Invadarea celorlalți

Ajută în vindecare

 • Primire îngrijire
 • Înnot, băi
 • Aprecierea sensibilității
 • Căi ale plăcerii

Rădăcină-Sacral Terapii și activități prin care ești în siguranță să-ți explorezi corpul tău cu intenția de a înțelege cum funcționează și ce face. Te ajută să îți recuperezi sentimentul de siguranță în corp. 

Coroană-Sacral Terapii și mișcări prin care înveți să îți accepți corpul ca un templu, un dar sacru. Orice practică ce conduce la acceptarea propriului gen, sexualitatea și creativitatea proprie.

Intuiție-Sacral creșterea fluxului între cei doi centri prin masarea concomitentă a punctului dintre sprâncene si zona ovarelor și continuată cu o practică de mișcare conștientă sau făcând dragoste cu un partener cu care ai o conexiune profundă.

Gât-Sacral practici de dans conștient, cântat, mantre, transdance – forme ce te ajută să comunici în moduri creative mișcându-ți corpul.

Inimă-Sacral Mișcări blânde, yoga ce susțin deschiderea/activarea inimii, onorând mișcările ondulatoare care sunt naturale unei chakre sacrale sănătoase

Solar-Sacral Ajută la recuperarea puterii personale ca urmare a unui abuz/disconfort sexual sau a înăbușirii propriei creativități din partea altora. În cazurile în care ne-am pus unicitatea, creativitatea și puterea sexuală în seama religiei, culturii, părinților, partenerilor adesea ne e greu să simțim ceea ce simțim cu adevărat, deoarece percepem prin filtrele acestora. Uleiul de Ylang Ylang și cel de Coriandru ajută la vindecare și îngrijirea centrului sacral rănit.