Fii la înălțime

Ești aici pentru a crea şi manifesta cea mai bună versiune a TA?

Lărgește-ți perspectiva

Fiecare dintre noi avem un fel particular de a vedea lucrurile, avem propria perspectivă asupra vieţii.

De multe ori punctul nostru de vedere e îngustat de mediul în care trăim, de experienţele de viaţă avute şi de oamenii de lângă noi. Să nu uităm însă că el ne aparţine şi în final noi decidem dacă ne limităm la lucruri mărunte sau ne lărgim perpectiva pentru a ne permite să realizăm lucruri măreţe.

Cea mai bună versiune a TA depinde de cum alegi să priveşti lucrurile!

Exprimă-ți potențialul

Suntem unici şi irepetabili în universul acesta vast şi misterios.  Avem un corp extraordinar, o maşinărie extrem de complexă pe care o putem considera ca fiind un vehicol în călătoria noastră pământeană, sau o constrângere ce ne dictează şi limitează experienţa. Suntem puşi în mişcare de emoţii sau alegem să rămânem captivii propriilor emoţii. Avem o minte sclipitoare ce ne creează la cerere scenariul vieţii noastre, la alegere între cel mai groaznic coşmar sau cel mai răsunător succes.  Şi în fiecare clipă decidem dacă suntem aliaţii sau duşmanii propriei vieţi.

Cea mai bună versiune a TA se făureşte doar atunci când îţi descoperi şi exprimi adevăratul potenţial.

Fii o contribuție

Existăm individual, dar supravieţuim şi creştem împreună. Ne trăim fiecare zi din viaţă folosindu-ne de ceea ce oamenii de-a lungul timpului au realizat. Gândeşte-te câte lucruri ai la dispoziţie pentru a-ţi face viaţa mai uşoară, mai confortabilă, mai sigură. Ele sunt posibile pentru că au fost persoane care au ales să-şi aducă contribuţia prin efort fizic şi intelectual, au încercat lucruri ce păreau imposibile, au refuzat să stea în zona de confort, au visat şi au acţionat, au perseverat şi s-au perfecţionat.

Cea mai bună versiune a TA iese la iveală atunci când te provoci să te depășești tu pe tine în ceea ce alegi să faci.

De la teorie la fapte

Toate acestea sună bine în teorie. De fapt în zilele noastre nu mai e un secret că eu, tu, fiecare dintre noi jucăm un rol important în făurirea propriului nostru destin. Suntem în egală măsură regizori şi actori pe scena vieţii noastre, iar ceea ce experimentăm depinde de gradul nostru de dezvoltare.

Dacă privim însă realitatea, câţi dintre noi ne trăim viaţa ca şi cum am avea un cuvânt important de spus în ea?

Uită-te în jurul tău: Sunt atâţia oameni copleşiţi de probleme, atâta epuizare fizică şi mentală, atâtea familii destrămate, atâtea vise spulberate şi atâta goliciune sufletească, atâtea persoane lipsite de speranţă, atâta neputinţă, atâta confuzie şi tensiune.

Iar dacă eşti sinceră cu tine, cu siguranţă vei putea observa câte ceva şi în viaţa ta.

Îndemnul lăuntric

De vreme ce eşti aici şi continui să citeşti, ceva în interiorul tău îţi spune că trebuie să fie o cale prin care Tu să te poţi ridica mai presus de problemele tale, să poţi scoate la iveală şi utiliza acea putere personală de care se tot vorbeşte şi să realizezi acele lucruri minunate la care de multe ori abia îndrăzneşti să visezi, însă nu te poţi abţine să nu o faci.

Te înţeleg perfect. La fel am simţit şi eu. Aşa am ajuns să mă aventurez într-o călătorie a autocunoaşterii, să caut răspunsuri prin cărţi, prin pagini de internet. Până am obosit de atâta rătăcit.

Să nu mă înţelegi greşit. Am aflat atâtea lucruri noi, interesante, care înţelese cum trebuie şi încorporate în stilul de a fi, îţi schimbă radical viaţa, felul în care te înţelegi pe tine şi cu tine, modul în care te raportezi la ceilalţi şi relaţionezi cu ei, munca pe care o faci şi cum anume o faci, precum şi rezultatele pe care le obţii. Dar ceva lipsea.

Da, după cum îţi spuneam am aflat multe, am înţeles multe, dar viaţa mea nu este radical diferită. De ce? Pentru că m-am trezit luându-mi viaţa atât de în serios, că doar era responsabilitatea mea. Dar am făcut-o într-un mod neconstructiv şi nesănătos.

Facebook Comments