Însoțindu-te pe tine

Draga mea Steluță Creatoare,

Viața are obiceiul de a ne lua la câte o plimbare pe terenuri minunate. Uneori devine o drumeție sau poate chiar o adevărată expediție.

Ești tu oare pregătită pentru a te însoți pe tine în propria ta călătorie?

Ce ușor ne e adesea să privim în galaxie și să fim alături de alte Steluțe ce trec prin greu și suferință. Avem de toate la îndemână… idei, sfaturi, soluții, vorbe bune.

Când ne vine nouă rândul…ne e greu să vedem luminița de speranță, licăritul soluțiilor salvatoare, liniștea din miezul agitației, posibilitățile de a păși împuternicite mai departe.

Atunci când știm cum să ne însoțim, aceste călătorii, oricât de provocatoare și anevoioase, ne deschid pe noi față de noi însene, ne descătușează de propriile judecăți, frici și frustări, ne eliberează de tendința de a ne repara și a influența destinația după bunul nostru plac.

Da, putem fi minunate, extraordinare, puternice din cale afară, dar să nu uităm că avem și această latură fragilă ce necesită mai multă îngrijire.

E important și sănătos deopotrivă să îți cultivi abilitatea de a creea un spațiu susținător în care să poți fi prezentă tu pentru tine, să te tratezi cu bunătate, compasiune, iubire și considerație, să-ți acorzi permisiunea să fii, să te exprimi, să explorezi, să-ți auzi nevoile/mesajele corpului, să-ți simți emoțiile, să-ți observi gândurile și dorințele sufletului tău. Să te conectezi la ce e adevărat și viu în tine în acel moment. Și, poate cel mai greu, să reziști tentației de a face ceva, de a schimba, de a te tupila doar pentru a scăpa.

Fii tu pentru tine precum o rază de soare luminoasă, o adiere de vânt blândă, un așternut moale de mușchi verde, o umbră deasă ce adăpostește, sau o apă ce în limpezimea ei oglindește albastrul din înaltul cerului.

Cum arată spațiul tău susținător?

  • Ce te protejează?
  • Ce te liniștește?
  • Ce îți dă putere?
  • Ce-ți deschide inima?
  • Ce te-ncurajează?
  • Ce-ți lărgește perspectiva?
  • Ce-ți regenerează energia?

Cum te poți însoți tu pe tine în călătoria magică a vieții?

Alege să-ți fii alături la bine și la rău și lasă întreg Universul să-ți fie contribuție 🙂

Facebook Comments