Lasă-te purtată de iubire

Să fii „tu însăți” e cel mai mare dar pe care îl poți oferi lumii!
Tu, singură, ești suficientă.
Fii Tu însăți!

Așa vorbește energia iubirii. Iubirea extinde acceptarea. Iubirea caută liniște sufletească.
Pe lângă toate astea, eu am început să fiu atentă și la cum mă comportam cu mine. Mă trezeam dimineața și mă întrebam: „Cum ar arăta o zi cu acceptare totală și iubire de sine desăvârșită?” Răspunsurile erau simple și nu necesitau efort, atunci când chiar îmi permiteam să mi le imaginez. Iubirea m-a inspirat cum să am grijă de mine, nu doar în ceea ce privește viața mea – bucuria și plăcerea mea -, dar și în ceea ce privește modul meu de a ieși în lume și de a mă comporta cu ceilalți.

Înconjurate de această energie, ne comportăm cu grijă, blândețe și respect cu toate ființele, inclusiv cu animalele și cu natura. Unii o numesc febra iubirii, alții spun că iubirea este oarbă. Eu nu sunt așa sigură de asta, însă ști sigur că iubirea vindecă totul. Iubirea ne vindecă.

Iubirea implică renunțarea la zidurile de protecție și eliberarea fricii. În iubire, trăim viața într-un mod simplu, fără efort, cum empatie, cu considerație și blândețe. Suntem inundați de fericire pentru că suntem acordați cu universul! Suntem îndrăgostiți de viață, iar viața ne iubește și ea! Simțim energia creatoare cum curge prin noi. Ea invită și încurajează vulnerabilitatea, onestitatea și încrederea. Ea încurajează bunăvoința în baza credinței că oricine se va simți îmbogățit de această experiență.

Atunci când comunici cu iubire, renunți la dorințele personale, așteptările preconcepute și interesele stabilite inițial. Nu simți nevoia și nici dorința de a controla pe nimeni și nimic. Te simți liberă, deoarece renunți la vină și la așteptările față de ceilalți. Aceasta este iertarea exprimată deschis și complet: o acceptare extinsă.

Atunci când rezonezi la acest nivel, te simți valooasă, sinceră, importantă, darnică, afectuoasă și completă – ești conștientă, mindful, complet conștientă de sine și deplin stăpână pe viașa ta.

Fără grija de a avea dreptate sau de a demonstra un punct de vedere, iubirea este un ghid înțelept, nelimitat și necondiționat spre găsirea rezolvării și a împlinirii. Dorința poate fi rădăcina puterii personale, însă cu siguranță nu este floarea plină de parfurm și mireasmă care se deschide pentru prima dată! Iubirea reprezintă miracolul fluturelui care părăsește pupa. Iubirea este libertate! Eliberare! Magie!

Aceasta ne aduce spre niveluri superioare ale comunicării pline de bucurie și apoi spre nivelul cel mai dde sus al responsabilității: comunicarea pașnică.

Pentru un moment, imaginează-ți că în interiorul ființei tale, în orice moment, nu simți altceva decât recunoștință pură și entuziasm față de viață. Prezență. Concentrare. O stare de sărbătoare. Fericire. Asta simte o persoană aflată la nivelul comunicării pline de bucurie.

Majoritatea trăim momente de bucurie, dar pentru a ne putea menține această putere emoțională credem că este nevoie să ne extindem conșțiința extrem de mult. Nu este așa. Însă poate din acest motiv sunt atât de apreciați oamenii și experiențele care ne aduc voie bună, distracție și plăcere – prin metode de divertisment sau prin activități sportive, prin artă sau muzică, prin mâncare bună, prin literatură sau altceva.

fragment din cartea Puterea emoțiilor de Crystal Andrus Morissette

Facebook Comments