Cum te poate ajuta un curs de barman să devii mai bun în profesia ta?

curs barman

În orice bar sau restaurant care are şi zona de bar barmanul este persoana care prepară şi serveşte băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Nu este o meserie uşoară deloc, trebuie să ţii minte foarte multe ingrediente şi combinaţiile corecte pentru gusturi şi aspect vizual impecabile.

Însă este o meserie plăcută, care îţi aduce multe satisfacţii. Un curs barman este o investiţie excelenta dacă eşti deja barman sau visezi să devii barman profesionist şi să oferi clienţilor cele mai bune şi mai interesante băuturi.

Cursurile de barman sunt accesibile tuturor celor care vor să înveţe despre prepararea băuturilor, despre servire şi interacţiune cu fiecare client în parte, dar şi pentru barmanii care lucrează deja de ceva timp în domeniu şi vor să gestioneze stocurile mai bine, să gestioneze corect şi numerarul zilnic, să comunice şi să relaţioneze mai bine cu toţi cei din jurul lor, să gestioneze perfect situaţiile stresante şi momentele când cererea este prea mare.

Este nevoie şi de cunoştinţe tehnice şi teoretice solide, dexteritate şi viteză mare de lucru, profesionalism şi rezistenţă la stres – pe toate poţi să le înveţi sau deprinzi în urma participării la curs barman.

Cursurile de barman, de mare ajutor dacă eşti în căutarea unui loc de muncă într-un bar

Cursurile acreditate de barman te pot ajuta să devii mai bun în profesia ta în mai multe moduri:

Înveţi să gestionezi întreaga activitate din spatele unui bar. Ştii să gestionezi stocuri şi încasări, să gestionezi relaţia cu fiecare client în parte, să prepari cocktailuri, băuturi cu alcool, fără alcool. Vei învăţa şi tehnici de mixologie, de turnare sau de servire, de promovare şi de marketing, toate foarte importante pentru orice barman profesionist care îşi respectă meseria şi vrea să fie din ce în ce mai bun, să înveţe mereu şi să fie la curent cu ce este nou în domeniu.

Înveţi noţiuni actualizate de igienă şi de planificare a activităţii. Sunt foarte importante pentru orice barman, pentru că meseria de barman nu se reduce niciodată doar la preparare de băuturi şi combinare de ingrediente, servire. Trebuie să ştii să îţi planifici activitatea, să răspunzi rapid la orice fel de solicitări şi să îţi mulţumeşti clienţii de fiecare dată.

Descoperi şi înveţi să foloseşti cele mai moderne echipamente şi instrumente pentru barmani. De la shaker la măsură bar, pahare de mixare, strecurători speciale, la mudler, glazurator, storcător, blender, despre toate vei afla de la curs barman acreditat.

Nu doar că vei avea o prezentare detaliată a lor şi a funcţiilor, modalităţilor de folosire, dar vei şti de la cei mai buni barmani din domeniu şi cum să le foloseşti în cel mai creativ mod posibil ca să ai băuturi uau! pentru clienţii tăi.

Te învaţă să pregăteşti şi să serveşti cafea, să serveşti vin. Da, barmanii pot oferi şi cafea clienţilor, nu doar băuturi cu alcool sau fără alcool care arată foarte bine din punct de vedere vizual. Asta înseamnă că vei primi informaţii despre cafea şi pregătirea ei în funcţie de tipul de băutură dorită de clienţi, despre vin şi asocierea sa cu anumite tipuri de preparate delicioase.

Comunici mai eficient, îţi dezvolţi competenţele tehnice şi eşti la curent cu tot ce este nou în meseria de barman dacă participi la cursuri acreditate de barman

Într-o perioadă scurtă de timp, 3 luni în medie, ţi-ai actualizat cunoştinţele legate de bar şi servire la bar. Nu investeşti sume foarte mari în această perioadă, ai randament maxim la locul de muncă şi rezultate mult mai bune odată ce ai participat la curs barman şi ai ajuns deja să stăpâneşti toate noţiunile teoretice şi să le fi pus şi în practică.

  • Comunicare eficientă şi lucru în echipă

Cum nu eşti singur în spatele barului ai nevoie şi de o colaborare cu restul echipei din bar, restaurante, de o gestionare eficientă a lucrului în echipă. Cursurile de barman îţi vor oferi toate informaţiile necesare şi latura practică pentru a putea să fii parte dintr-o echipă de specialişti şi profesionişti şi să lucraţi împreună pentru a oferi clienţilor cele mai bune servicii odată ce vin la bar.

Aplicare corectă a normelor de securitate sau de protecţie a mediului, de igienă şi siguranţa alimentelor. Înveţi despre normele de securitate sau despre cele igienico-sanitare, ştii foarte bine ce ai de făcut ca să asiguri şi servicii de calitate, dar să ai şi clienţi mulţumiţi şi feriţi de orice fel de probleme când vin la bar şi servesc băutura preferată.

Aceste aspecte sunt deosebit de importante indiferent cât de mică sau mare este afacerea unde lucrezi ca barman şi trebuie înţelese şi însuşite înainte de a-ţi asuma rolul de barman profesionist.

  • Dezvoltarea competenţelor tehnice

La curs barman vei deprinde rapid tehnici specifice de mixologie, metode noi de creare a unor cocktailuri clasice şi moderne, descoperi ingredientele, procese de producţie şi utilizări corecte în băuturi.

Nu vor fi omise din cursuri şi aspectele ce ţin de garnituri şi de prezentare, decorare băuturi pentru o experienţă a clientului cât mai bună odată ce ajunge la bar. Abilităţile de servire vor fi îmbunătăţite, interacţiunea cu fiecare client va fi foarte bună şi plângerile vor fi soluţionate în cea mai bună maniera posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *