Aspiratoare industriale: Soluții eficiente pentru curățenie în spații mari

aspirator industrial

Acasă, când este vorba de curăţenie, foloseşti de fiecare dată aspiratorul. În câteva minute ai terminat de aspirat, praful este colectat rapid şi este foarte uşor să întreţii suprafeţele din fiecare cameră, cu sau fără covoare. Dar în spaţii foarte mari, în zone industriale, hale, clădiri de birouri cu activitate intensă şi foarte mulţi angajaţi aspiratoarele pentru acasă nu vor putea fi folosite.

În locul lor vom utiliza aspiratoarele industriale, extrem de eficiente şi versatile, cu putere mare de aspirare şi foarte uşor de întreţinut pe termen lung. Folosirea unui aspirator industrial este necesară de fiecare dată când vrei să ai şi cele mai bune rezultate la aspirare, dar să termini şi la timp sarcini complexe din spaţii extrem de mari ca suprafaţă.

Putere mare de aspirare şi colectare, rezistenţă mare şi greutate optimă, curăţenie rapidă, principalele avantaje ale aspiratoarelor industriale pentru spaţiile mari

Aspiratorul industrial este un echipament extrem de util şi dacă ai o afacere cu servicii de curăţenie, dar şi în cazul în care faci curăţenie în mediul de lucru la anumite perioade de timp şi vrei să te bazezi pe cele mai moderne şi mai eficiente aparate. Diferenţa majoră între aspiratoarele obişnuite, pentru acasă, şi cele industriale este nivelul de performanţă.

Puterea de aspirare este inferioară la aparatele pentru acasă în comparaţie cu ce putere de aspirare găsim la variantele industriale, capacitatea de colectare este mai mare. Cu aspiratoarele industriale trebuie să cureţi spaţii mari, praful este în cantităţi mari, mizeria este mai mare, deci ai nevoie şi de o putere mult mai mare.

Puterea motorului este în general între 1000W şi 3000+W, între 1.5 HP şi 5 HP, dacă discutăm despre cai putere. Debitul de aer variază între 150 m³/h și 500 m³/h, dar depăşeşte de cele mai multe ori valoarea maximă. Puterea de aspirare a unui aspirator industrial este de 200 mbar şi ajunge să depăşească 300 mbar la cele pentru sarcini mai complexe.

Aspiratoarele industriale sunt şi mai rezistente pe termen lung, nu au nevoie de reparaţii dese, se întreţin uşor, piese de schimb există pe piaţă şi oricând este nevoie de o reparaţie rapidă o vei avea la un service autorizat.

Greutatea lor este mai mare, capacitatea este însă mai mare, motorul mai puternic şi praful colectat este mult mai mult decât la aspiratoarele pentru acasă. Manevrarea este simplă în ciuda greutăţilor mai mari, au roţi speciale ce permit deplasarea în orice direcţie, sisteme pentru deplasarea dintr-un loc în altul foarte simplu de folosit.

Cum alegi aspiratoarele industriale pentru spaţii mari?

Altă caracteristică importantă a aspiratoarelor industriale este legată de utilizarea lor şi în interior, dar şi în exterior. Dacă un aspirator obişnuit, pentru acasă, îl foloseam doar în casă şi poate în maşină, tot în interior deci, un aspirator industrial nu are nicio problemă în a oferi aspirare excelentă şi afară, în orice fel de mediu.

Când vrei să cumperi un aspirator industrial pentru afacerea ta te vei gândi la folosire, la ce vei folosi aspiratorul, vei face curăţenie în interior, în exterior, ce caracteristici are interiorul şi exteriorul, ce tip de suprafeţe vei curăţa, în ce fel de medii.

După locul de folosire va conta şi puterea de aspirare, putere care depinde de motor. Investeşte în aspiratoare industriale cu motoare de putere dacă îţi doreşti să termini rapid aspirarea şi să ai mereu cele mai bune rezultate.

Atenţie şi la manevrabilitatea aspiratoarelor industriale mai ales dacă ai de făcut curăţenie în spaţii mai mici sau în zone unde accesul nu este aşa de uşor din spaţiile mari. Când manevrabilitatea nu este aşa de importantă alege mereu aspiratoarele care au putere de aspirare mai mare şi pot să ofere eficienţă într-un timp redus, pentru randament maxim în timpul utilizărilor.

Vei face curăţenie în fabrici, ateliere, şantiere de construcţii, clădiri de birouri şi medii industriale în general, acolo unde ai şi murdărie, lichide, poate resturi industriale, aşa că manevrabilitatea va fi o caracteristică foarte importantă ca să termini la timp toată treaba.

Discutăm despre echipamente profesioniste cu o versatilitate foarte mare, avem şi accesorii şi funcţii variate la aspiratoarele industriale, se pot aspira şi lichide, şi solide, filtrarea cu ajutorul filtrelor HEPA este excelentă, putem cumpăra şi aspiratoare care au filtre pentru particule toxice şi periculoase.

Costuri reduse, performanţa constantă şi stabilitate, pe lista de avantaje ale unui aspirator industrial

Se reduc şi costurile pe termen lung cu ajutorul unui aspirator industrial. Da, investiţia iniţială poate să pară destul de mare, dar amortizarea ei este rapidă şi toate sarcinile de curăţenie şi igienizare pe care le vei îndeplini dacă ai o afacere axată pe curăţenie profesionistă vor fi îndeplinite mai uşor şi vei lucra mai eficient şi mai mult, deci veniturile vor fi mai mari în fiecare lună.

Avem performanţă constantă indiferent de timpul de utilizare şi de sarcinile de îndeplinit cu aspiratoarele industriale, mai ales dacă avem zone mari de curăţat, aspirat. Nu riscăm să nu putem îndeplini sarcinile şi să avem zone care nu au fost aspirate, nu schimbăm echipamentele şi respectăm de fiecare dată deadline-urile.

Siguranţa mediului este garantată dacă se folosesc aspiratoarele industriale moderne, toate respectă standardele impuse în domeniu, filtrarea avansată HEPA este inclusă tot timpul în caracteristicile aspiratoarelor.

Se reduc consumul de electricitate, costurile operaţionale, facem economie pe termen lung. Timpul de întreţinere este redus, perioadele de inactivitate sunt reduse la minimum, productivitatea este crescută pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *